Marienberg: vakantie in het Vechtdal Overijsel.

Welkom in Mariënberg Beerzerveld

Mariënberg is een klein dorp in de gemeente Hardenberg in de Nederlandse provincie Overijssel. Het is gelegen tegen de grens met de gemeente Ommen, tussen Hardenberg en Vroomshoop, en nabij de Vecht.

De omgeving van Beerzerveld en Mariënberg heeft veel te bieden. De afwisseling van bossen, open ruimtes, groene weiden en akkerland, afgewisseld met water ademen een sfeer van rust uit.

Bent u meer op zoek naar avontuur en vermaak voor de kinderen? Ponypark Slagharen en avonturenpark Hellendoorn liggen op korte afstand van Mariënberg.

                  avonturenpark Hellendoorn

Mariënberg Beerzerveld

In Mariënberg Beerzerveld is altijd wat te doen! Regelmatig worden activiteiten georganiseerd. 
Wandelen in het vechtdal
kent een lange traditie. De eerste wandelgids van het Vechtdal stamt al uit 1903. Sinds die tijd is wandelen alleen maar in populariteit toegenomen en is er een groot aantal tochten in de omgeving uitgezet.

Fietsen in het vechtdal In het Vecht- en Reestdal hebben we een aantal fietsroutes geselecteerd die via het knooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen zijn. meer informatie vind u op https://www.vechtdaloverijssel.nl/alle-routes/Fietsroutes/

Wie houdt er nu niet van kastelen en landgoederen? Imposante bouwwerken die al honderden jaren het landschap sieren, herinneren ons aan tijden waarin heren van adel, moedige ridders en gevaarlijke krijgers de dienst uitmaakten. Het Vechtdal Overijssel telt tientallen kastelen en landgoederen