Callantsoog: vakantie aan de Noordzee

Welkom in Callantsoog

Callantsoog, onderdeel van de gemeente Schagen is volgens velen de leukste badplaats aan de Noordzeekust.
Callantsoog heeft een gezellig centrum rondom het nieuwe Dorpsplein waar je diverse winkeltjes en horecagelegenheden met terrasjes zult aantreffen. Het Dorpsplein bevindt zich op loopafstand van het brede zandstrand.

Callantsoog

Voor het strandbezoek zijn er in Callantsoog en in Groote Keeten voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. Enkele grote strandpaviljoens zijn het gehele jaar door geopend.
De supermarkt in het dorp is 7 dagen per week geopend van 8:00 tot 22.00 uur. Dus ook op zondag.

In Callantsoog is altijd wat te doen! Regelmatig worden activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld het muziekevenement “Oog op Pop” de Paasmarkt, feest 10-daagse in Juli of de kunstroute.

Het oudste gebouw van het dorp is de kerk (1671). De kerkklok komt uit een eerdere kerk en is gemaakt in 1491.

Wandelen in Callantsoog

Het natuurgebied “Het Zwanenwater” is een fantastische locatie om te wandelen. Er zijn twee aangegeven wandelroutes van 2,5 of 5 kilometer.

Fietsen in Callantsoog
In Callantsoog kunt u ook uitstekend fietstochten houden. Door de duinen naar Den Helder, Julianadorp, Bergen of Schoorl. U zult versteld staan van de mooie vergezichten en in het voorjaar kunt u genieten van de kleurrijke bloemenvelden. Deze bollenvelden liggen langs de kustlijn en strekken zich uit tot aan Petten.